Malachús

Sok helyen olvasható az az állítás, miszerint - az emberek elhízásának oka, hogy kevés húst és sok szénhidrátot fogyasztanak - valamint a fogyasztók nem ismerik azt a tényt ( így tehát nem tudják ), hogy éppen az alacsony húsfogyasztás vezethet súlygyarapodáshoz, és a sejtjeik állapotának romlásához.
 
Magyarországon évről-évre a malachús árának növekedése tapasztalható, ám a hazai húsfogyasztók a nehezebb gazdasági helyzetük ellenére is megvásárolják a sertéshúst, hiszen sokan ezt a húsfélét részesítik előnyben a többi húsfélével szemben.
 
Gondoljunk csak a szilveszteri lakomákra, vagy egyéb ünnepekre, amikor egy terülj-terülj aszatalkám elképzelhetetlen lenne az ínycsiklandozó sertés oldalas, vagy a darálthúsból készült töltöttkáposzta látványa, és illata nélkül.
 
A kérdés csak az lehet, hogyan vásároljunk malachúst az átverést megelőzve ?
 
Nem mindegy ugyanis, hogy hol vásárolunk, és az sem mellékes, milyen mennyiségben. Gyakran ugyanis csak a vásárlás után -  amikor már fizettünk a termékért - hazaérve derül ki, hogy nem azt kaptuk, és nem olyan tömegben, amit szerettünk volna.
 
Azért, hogy a ráfizetést elkerüljük, és igazán porhanyós, friss malacsült kerüljön a családi asztalra, érdemes elolvasni a tippjeinket:
 
- Egy átlagos malac tömege 40-50 kg körül is mozoghat, ha már ezt a súlyt meghaladja a felkínált áru, az már nem malac, hanem ebben ez esetben már disznóról beszélhetünk - mondja  a hentesünk. Tepsis vagy kemencében sült malacpecsenyéhez persze ritkán vásárol az ember ekkora jószágokat, hiszen hogyan is férnének be a sütéskor az adott helyre.
 
- Ügyeljünk arra, hogy a malac húsa világosabb, illetve rózsaszínre hasonlító, és vékonyabbak a szalonnarétegei is. Ezért olyan közkedvelt, és népszerű a malacsült a magyarok körében, a hús ugyanis omlós és szaftos marad elkészítéskor.
 
- A húsdarabok méretéről is meg lehet állapítani egyértelműen, hogy sertés-e vagy esetleg más húsféleség, de egyébként kötelessége tájékoztatni a vásárlót a termék fajtájáról az eladónak, vagy a húsbolt hentesének is.
 
- A gyakorlottabb háziasszonyokat ebben az esetben nehéz átverni, hiszen ők ránézésre is meg tudják állapítani, hogy éppen malacról, vagy disznóról van-e szó, akik pedig még csak keresik a helyüket a konyhában - kikérhetik tapasztalt hentesünk tanácsait, útmutatásait.
 
- Még egy utolsó nagyon fontos tanács: amennyiben lehetősége van rá, előnyösebb a hús nagykereskedésben és a piacon megvásárolni a friss, garantált minőségű malachúst a nagyáruházak előre csomagolt ( némely esetben kétes eredetű ) árui helyett - javasolja szakértőnk.
 
Nézze meg termék kínálatunkat, az alábbi linkre kattintva !

Blog

Tekintse meg legutóbbi cikkeinket.